2012-01-31 13:55:45• hírek • Szatmár.ro

Feje tetejére állt a világ a Spivac családdal

A háromgyermekes család megsegítésére szervezett táncgálát a Loga Dance School.

A Szamos partján, egy összeeszkábált kunyhóban tengette életét a háromgyermekes Spivac család, az évi rendszerességgel jótékonysági gálát szervező tánciskola pedig a Stea Egyesület segítségével talált rájuk. A Loga Lóránd vezette tánciskola az utóbbi években szervezett gálát szociálisan hátrányos helyzetű gyermekekért, vak kisfiú operációjának kifizetésére gálázott és gyűjtöttek már egy új kerekesszékre is, amivel egy mozgássérült fiatalt ajándékoztak meg.

A hétfő éjszaka a Select étteremben megtartott gálán a Spivac családért táncoltak az iskola tanulói és oktatói, hogy kiemeljék a szegény sorból őket, s hogy lehetőséget adjanak a család tagjainak egy normális életvitelhez.

Azt, hogy mennyien felkarolták a kezdeményezést, nehéz lenne felsorolni: a jegybevételből sikerült hat hónapra egy berendezett egyszobás lakást bérelni Spivacéknak, az egyik szatmári üzem pedig februártól mindkét szülőnek munkát ajánlott. Két étterem is vállalta, hogy egy éven keresztül biztosítanak a család minden tagjának egy-egy meleg ebédet, orvosok, fogorvosok és fogtechnikusok egy éven keresztül ingyenesen elvégzik a beavatkozásokat, a Simbotour utazási iroda pedig egy egyhetes, országon belüli pihenést adományozott a családnak. Az eladott jegyekből 6700 lej gyűlt össze - ebből bérelték ki a család számára fél évre a lakást - a felajánlott szolgáltatások értéke pedig meghaladja a 75 ezer lejt.

S hogy miért csak fél évre béreltek a családnak lakást? A gála Végén Ilyés Gyula bejelentette: mindent megtesznek annak érdekében, hogy egy szociális lakáshoz juttassák a szegény sorsú családot.

Táncgálával segített a Loga Dance

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: